Dne 27. března 2013 pořádal Single Malt Whisky Club CR v klubu Whisky&Kilt, Legerova 26, Praha 2 další z tématických večerů z programu Whisky and Food. Tentokrát byl celý večer zaměřen na párování whisky s tradičním japonským pokrmem - sushi, které bude přímo před zraky návštěvníků večera připravoval (a o japonské kuchyni obecně vyprávěl) Petr Lambert, jeden z největších odborníků na sushi v České republice (bývalý šéfkuchař Miyabi, který vařil též v Japonsku a USA). A zde je jen malý nástřel menu, které návštěvníci ochutnali (jen část):
California Sushi
Kappa Maki
Ebi Nigiri Sushi
Tuňák flambovaný whisky Highland Park 12 let s omáčkou ponzu a kaviárem wasabi tobikko (unikátní kombinace vytvořená pouze pro tuto příležitost pro klub Whisky&Kilt)
Ibushi Sake
Philadelphia Maki
Butterfish nakládaný v omáčce ze sójové omáčky a whisky Macallan 18 let (unikátní kombinace vytvořená pouze pro tuto příležitost pro klub Whisky&Kilt)
Amaebi Nigiri Sushi se sladkou krevetkou
Lambi Sushi Maki
a mnoho dalších.
Pro ty, kteří jsou už nedočkaví a chtějí vědět, co se bude k sushi ochutnávat:
Knockando 18 let
Nikka - From the Barrel (51,4%)
Glen Deveron 10 let
Talisker 10 let
Bowmore Enigma 12 let
Ochutnávku vedl Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.
Cena za ochutnávku (stylový welcome drink, 5 druhů skotské a japonské single malt whisky - každý vzorek 0,02 l - a kuchařská show, pětichodové degustační menu, Budvar 0,33 l) - 990,- Kč (pro členy Single Malt Whisky Club CR - 890,- Kč).
Po skončení večera se pokračovalo v ochutnávce z nabídky více jak 200 druhů whisky v prostorách klubu.