Whisky a jídlo - ZCELA ZAPLNĚNO!!!

22.03.2012 14:11

Dne 21. března 2012 od 19.00 hodin jsme ve spolupráci s hotelem Hoffmeister v Praze pořádali ochutnávku skotské single malt whisky spojenou s pětichodovým degustačním menu. Kapacita ochutnávky byla během necelých tří dnů zcela zaplněna, takže jsme mnoho opožděných zájemců museli s velkou lítostí odmítnout. Snad se na ně dostane při příští plánované ochutnávce.

Již krátce po šesté se začali scházet první nedočkavci. Čekal na ně welcome drink z italského sektu a osobní přivítání ředitelkou hotelu, paní Ivanou Michalovou. Úderem sedmé hodiny se začalo. Po úvodních tónech skotských dud a krátkém přivítání se servíroval první chod, který, po průvodních slovech seznamujících jednak s historií, výrobou a dělením whisky, jednak se způsobem ochutnávání (a vychutnávání) whisky a samozřejmě s ochutnávanými vzorky, následovaly chody další. A co se vlastně degustovalo?

Terina z kachních jater foie gras s hruškovým kompotem, domácí brioška

Auchentoshan 12 let

★★★★★

Marinovaný losos s nádechem whisky, omáčka z medu a hrubozrnné hořčice

Glenrothes Select Reserve

★★★★★

Pečená kachní prsa podávaná na zeleném chřestu, celerové pyré

Macallan 12 let Sherry Oak

★★★★★

Zauzený hovězí pupek pečený do růžova s topinamburovou kaší, zelenina na másle, telecí demi glas

Highland Park 12 let

★★★★★

Tart z hořké čokolády Valrhona, whisky – karamelová zmrzlina

Bowmore Enigma 12 let

 

Po několika hodinách, během nichž se hosté seznámili nejen se samotnou whisky, ale i s několika skotskými tradicemi (například měli možnost vidět, jak se oblékla velký kilt či poslechnout si několik melodií na skotské dudy), večer skončil. Mnozí hosté však i nadále zůstali a pokračovali v ochutnávání skotské whisky a nezávazné konverzaci až do pozdních nočních hodin.

 

A zde je několik fotografií:

Prostřeno v na degustaci

 

Ochutnávané whisky

 

Terina z kachních jater foie gras s hruškovým kompotem, domácí brioška

 

Marinovaný losos s nádechem whisky, omáčka z medu a hrubozrnné hořčice

 

Pečená kachní prsa podávaná na zeleném chřestu, celerové pyré

 

Zauzený hovězí pupek pečený do růžova s topinamburovou kaší, zelenina na másle, telecí demi glas

 

Tart z hořké čokolády Valrhona, whisky – karamelová zmrzlina

 

Pohoda v hotelu Hoffmeister

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode