Dne 14. února 2012 od 18.30 hodin pořádal Single Malt Whisky Club CR (www.smwc.cz) ve spolupráci s hotelem Hoffmeister v Praze (doporučen průvodcem Michelin pro rok 2012) ochutnávku skotské single malt whisky spojenou s pětichodovým degustačním menu - tentokráte se zaměřením na oslavu svátku svatého Valentina. Pečlivě vybrané skotské single malt whisky byly párovány s jednotlivými degustačními chody připravenými šéfkuchařem hotelu Hoffmeister. Petrem Johnem. Po uvítacím přípitku (Prosecco Borgo Molino Brut) a krátkém stylovém úvodu čekalo návštěvníky večera následující menu:
Carpaccio z hovězí svíčkové s hoblinkami z parmezánu a kapari
Glen Grant the Major’s Reserve
Dýňové cappuccino, pražená dýňová semínka
Speyburn 10 let
Pečený candát na másle, šťouchané brambory s květákem, růžičková kapusta, bearnská omáčka
Cragganmore 12 let
Steak z vysokého roštěnce, šalotky pošírované v portském víně, gratinované brambory s celerem
Cardhu 12 let
Polévka z bílé čokolády, kakaový krokant, karamelová zmrzlina
Laphroaig 10 let
Večerem a světem skotské whisky provázel Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.
Cena za ochutnávku (welcome drink, 5 druhů skotské single malt whisky - každý vzorek 0,02 l - a pětichodové degustační menu v 5* hotelu, espresso káva Lavazzo, Pilsner Urquell 0,33 l) - 850,- Kč (pro členy Single Malt Whisky Club CR - 750,- Kč).