Whisky and Food - tentokrát na téma svatý Patrik, patron Irska

14.03.2013 19:00

Dne 14. března 2013 od 18.30 hodin uspořádal Single Malt Whisky Club CR ve spolupráci s hotelem Hoffmeister v Praze (doporučen průvodcem Michelin pro rok 2012) ochutnávku skotské single malt whisky spojenou s pětichodovým degustačním menu - tentokráte na téma svatý Patrik, patron Irska. Pečlivě vybrané irské whiskey byly párovány s jednotlivými degustačními chody připravenými šéfkuchařem hotelu Hoffmeister Petrem Johnem. Po uvítacím přípitku (Prosecco Borgo Molino Brut) a krátkém stylovém úvodu čekalo návštěvníky večera následující menu:

Uzené lososové canelloni, citronová pěna
Redbreast 12 let

Kachní prsa pečená do růžova, pomerančový fenykl, rukola
Bushmills Black Bush

Jehněčí kýta s mátovým olejem, jarní zelenina
Tyrconell Single Malt Irish Whiskey

Tradiční Irish Stew, nový bramborGreen Spot Irish Whiskey

Čokoládové lanýže, whiskey coulis
Connemara Peated Single Malt Whiskey

Večerem a světem skotské whisky provázel Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.

Cena za ochutnávku (welcome drink, 5 druhů skotské single malt whisky - každý vzorek 0,02 l - a pětichodové degustační menu v 5* hotelu, Pilsner Urquell 0,33 l) - 890,- Kč (pro členy Single Malt Whisky Club CR - 800,- Kč)

 
Večer se plynule přesunul v neformální debatu, která skončila až skoro o půlnoci.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode