Dne 17. ledna 2013 od 18.30 hodin pořádal Single Malt Whisky Club CR ve spolupráci s hotelem Hoffmeister v Praze (doporučen průvodcem Michelin pro rok 2012) ochutnávku skotské single malt whisky spojenou s pětichodovým degustačním menu - tentokráte se zaměřením na skotské speciality (25. ledna je skotský národní svátek). Pečlivě vybrané skotské single malt whisky byly párovány s jednotlivými degustačními chody jejichž spojujícím prvkem jsou skotské speciality připravené šéfkuchařem hotelu Hoffmeister Petrem Johnem. Po uvítacím přípitku (Prosecco Borgo Molino Brut) a krátkém stylovém úvodu čekala návštěvníky večera následující menu:
Marinovaná uzená treska, bramborový salátek s koprem
Tobermory 10 let ( 46,3 % )
★★★★★
Cock-a-leekie soup
Glenkinchie 12 let
★★★★★
Haggis, nipps and tatties (skotské národní jídlo)
Talisker 10 let
★★★★★
9 hodin dušené jehněčí ramínko, baby špenát, pečený brambor
Bunnahabhain 12 let (46,3 % )
★★★★★
Crannachan
(skotský smetanový dezert s malinami)
Dalwhinnie 12 let
Večerem a světem skotské whisky a skotských tradic provázel Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.
Cena za ochutnávku (welcome drink, 5 druhů skotské single malt whisky - každý vzorek 0,02 l - a pětichodové degustační menu v 5* hotelu, espresso káva Lavazzo, Pilsner Urquell 0,33 l) - 790,- Kč (pro členy Single Malt Whisky Club CR - 700,- Kč)