Whisky and Food - tentokrát skotské speciality

17.01.2013 18:30

Dne 17. ledna 2013 od 18.30 hodin pořádal Single Malt Whisky Club CR ve spolupráci s hotelem Hoffmeister v Praze (doporučen průvodcem Michelin pro rok 2012) ochutnávku skotské single malt whisky spojenou s pětichodovým degustačním menu - tentokráte se zaměřením na skotské speciality (25. ledna je skotský národní svátek). Pečlivě vybrané skotské single malt whisky byly párovány s jednotlivými degustačními chody jejichž spojujícím prvkem jsou skotské speciality připravené šéfkuchařem hotelu Hoffmeister Petrem Johnem. Po uvítacím přípitku (Prosecco Borgo Molino Brut) a krátkém stylovém úvodu čekala návštěvníky večera následující menu:

 

Marinovaná uzená treska, bramborový salátek s koprem

Tobermory 10 let ( 46,3 % )

★★★★★

Cock-a-leekie soup

Glenkinchie 12 let

★★★★★

Haggis, nipps and tatties (skotské národní jídlo)

Talisker 10 let

★★★★★

9 hodin dušené jehněčí ramínko, baby špenát, pečený brambor

Bunnahabhain 12 let (46,3 % )

★★★★★

Crannachan 

(skotský smetanový dezert s malinami)

Dalwhinnie 12 let

 

Večerem a světem skotské whisky a skotských tradic provázel Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.

Cena za ochutnávku (welcome drink, 5 druhů skotské single malt whisky - každý vzorek 0,02 l - a pětichodové degustační menu v 5* hotelu, espresso káva Lavazzo, Pilsner Urquell 0,33 l) - 790,- Kč (pro členy Single Malt Whisky Club CR - 700,- Kč)

 
I po skončení večera bylo možno ochutnat whisky, případně jiné nápoje z nabídky hotelu Hoffmeister.

Fotografie použita dle Creative Commons mendhak  © 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode