Whisky and Food - zvěřina - ZCELA ZAPLNĚNO!!!

15.11.2012 18:30

Whisky and Food - tentokrát na téma zvěřina.

Dne 15. listopadu 2012 od 19.00 hodin uspořádal před zcela zaplněným sálem Single Malt Whisky Club CR (https://www.smwc.cz/) ve spolupráci s hotelem Hoffmeister v Praze (doporučen průvodcem Michelin pro rok 2012) ochutnávku skotské single malt whisky spojenou s pětichodovým degustačním menu - tentokráte se zaměřením na zvěřinu. Pečlivě vybrané skotské single malt whisky byly párovány s jednotlivými degustačními chody, jejichž jednotícím prvkem jsou použité suroviny - zvěřina -, které byly připraveny šéfkuchařem hotelu Petrem Johnem. Po uvítacím přípitku (Prosecco Borgo Molino Brut) a krátkém stylovém úvodu podpořeném zvukem skotských dud na návštěvníky večera čekalo následující menu:

Paštika z kachních jater,
bartlettova hruška pošírovaná v červeném víně, domácí kmínový chléb
Glenmorangie Original

★★★★★

Rolovaná bažantí prsíčka,
houbové ragú, hořčičné spätzle, slaninový vinaigrette
The Isle Of Jura, 10 let

★★★★★

Dančí hřbet pečený do růžova,
petrželové pyré, růžičková kapusta
Tomintoul, 10 let

★★★★★

Jelení kýta na smetaně,
bylinkový knedlíček s brusinkami a mandlemi
Higland Park, 18 let

★★★★★

Tvarohové knedlíčky v perníku se švestkami a zakápnuté New Make Spirit z palírny Ardbeg (zcela unikátní, neboť tento destilát není možné zakoupit)
Ardbeg, Blasda

Večerem a světem skotské whisky provázel Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.

Cena za ochutnávku (welcome drink, 5 druhů skotské single malt whisky - každý vzorek 0,02 l - a pětichodové degustační menu v 5* hotelu, espresso káva Lavazzo, Pilsner Urquell 0,33 l) - 790,- Kč (pro členy Single Malt Whisky Club CR - 700,- Kč)

I po skončení večera se nadále pokračovalo v neformální diskuzi a ochutnávce whisky, případně jiných nápojů z nabídky hotelu Hoffmeister až do pozdních nočních hodin

Fotografie použita dle Creative Commons mendhak  © 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode