Whisky and Food

21.06.2012 18:30
Dne 21. června 2012 od 19.00 hodin uspořádal Single Malt Whisky Club CR ve spolupráci s hotelem Hoffmeister v Praze (doporučen průvodcem Michelin pro rok 2012) ochutnávku skotské single malt whisky spojenou s pětichodovým degustačním menu. Přesto, že ve stejný den probíhal fotbalový zápas na mistrovství Evropy mezi Českou republikou a Portugalskem, cestu do příjemných prostor hotelu Hoffmeister nalezlo nemálo příznivců skotské whisky. Po uvítacím přípitku (Prosecco Borgo Molino Brut) a krátkém stylovém úvodu čekalo návštěvníky večera následující menu spojené se skotskou single malt whisky:

Terina z králíka
Macallan Fine Oak 12 let

Marinovaná kachní prsa, pečené jablko
Glenfarclas 25 let

Paštika z kachních jater, domácí chléb
Glenlivet 18 let

Lehce zauzený telecí hřbet se zeleným chřestem, plněnými smrži, čerstvými brambory a smržovou pěnou
BenRiach 16 let

Fondant z hořké čokolády Valrhona
Bruichladdich 18 let

Večerem a světem skotské whisky provázel Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.

Cena za ochutnávku (welcome drink, 5 druhů skotské single malt whisky - každý vzorek 0,02 l - a pětichodové degustační menu v 5* hotelu, espresso káva Lavazzo, Pilsner Urquell 0,33 l) - 990,- Kč (pro členy Single Malt Whisky Club CR - 890,- Kč)
 
Příjemný večer se protáhl až do pozdních raních hodin, kdy se i po skončení večera degustovaly další vzorky skotské single malt whisky.
 
Další večer proběhne až po letních prázdninách počátkem září. Program bude zveřejněn s předstihem.

Fotografie použita dle Creative Commons mendhak  © 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode